Zamanın izindeki yolculuklar

05 Mart 2024

kapak

Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarının geleneksel şiir gecesinde 6. sınıf öğrencileri, velilerini “Zamanın İzindeki Yolculuklar (Les voyages â Travers le Temps)” adlı gösteri ile ağırladı.

Nazım Hikmet’den Maurice Carême’e, Edip Cansever’den William Wordsworth’e kadar Türk ve dünya edebiyatının pek çok ünlü şairinin tren yolculuklarını anlatan dizeleri Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarının Geleneksel Şiir Gecesi’nde hayat buldu.

6. sınıf öğrencileri, “Zamanın İzindeki Yolculuklar” adlı gösteride yolu Haydarpaşa Garı’nda kesişen yolcuların birbirinden renkli hikayelerini ve her yeni yolculukla birlikte yeşeren umudu anlatan dizeleri Türkçe, Fransızca, İngilizce şarkılar ve danslar eşliğinde seslendirdi. Hazırlık aşamasında şiir sanatını, şiir dilinin inceliklerini ve de birçok şairi inceleme fırsatı bulan öğrenciler bir yandan sahne deneyimi kazanırken bir yandan da velilerine unutulmaz bir gece yaşattı.