« Bugünkü ve yarınki Türk’ün medeniyetini kucaklayacak en güzel ve en ahenkli dil Türkçedir. »
Mustafa Kemal Atatürk

Doğru okumak, anlamak, yazmak ve etkili dinlemek/izlemek ancak iyi ve güçlü bir ana dil eğitimi ile mümkündür. İyi bir ana dil eğitimi almış öğrenciler sadece dil bilincine sahip olmakla kalmaz aynı zamanda dilin milli kültürümüzün en önemli aktarıcı olduğunun bilincindedir. Bu bağlamda Türkçe Bölümü olarak eğitim - öğretim sürecinin dil bilincini oluşturması dışında planlı, şeffaf, öğrenci hareketliliğini destekleyen ve proje tabanlı bir yapıda olmasına özen göstermekteyiz.

Çoklu öğrenme kuramına göre ders içeriklerimiz, projeler, geziler, etkinlikler ve benzeri aktivitelerle desteklenmektedir. Proje tabanlı ders içeriklerimiz  ile eğitim ve öğretim sürecini daha verimli kılmayı amaçlamaktayız. Dersimizin bir saati yazma becerisini geliştirmeye, bir saatini konuşma/dinleme kurallarını edinmeye üç saati ise okuma, anlama, dilbilgisi ve metin çalışmalarına ayrılmaktadır.