İkinci yabancı dil olarak İlkokulda İngilizce eğitimimiz
Okullarımızda İngilizce programının temel amacı; küçük yaştan itibaren öğrencilerimize İngilizce sevgisini aşılamak ve bu dili etkili şekilde kullanmalarını sağlayacak ortamlar yaratmaktır. İngilizce programımız; öğrencilerimizin İngilizce’yi küresel bir dil olarak algılamaları ve öğrenmelerine destek olur. Öğretmenler öğrencilere bütünsel bir bakış açısıyla yaklaşır. Akademik gelişimin, yaratıcılık ve eleştirel düşüncenin yanı sıra önemli sosyal becerilerin ve ders çalışma alışkanlıklarının kazandırılması da teşvik edilir.
İlkokulda İngilizce ders saati haftada üç saat olarak yürütülmektedir. 4. sınıfın sonuna kadar öğrencilerin İngilizcelerini geliştirerek, bu dilde ilerlemeleri hedeflenir. Yaklaşım, iletişimsel ve konu temellidir. Yıllar içinde konuşma, dinleme, yazma, izleme, okuma gibi tüm beceriler ve dille ilgili yapısal ve dilbilimsel bilgiler sistematik olarak geliştirilmektedir ve her sene açılan farklı İngilizce kulüplerle öğrencilerimize yeni bakış açıları ve becerileri kazandırılmaktadır.