1., 2. ve 3.sınıflarımızda ayda 2 saat olarak yapılan drama derslerinde öğrenciler düşünür, plan yapar, organize eder ve düşüncesini eyleme dönüştürerek uygular. Belirli gün ve haftanın içeriğine göre sınıflarımızda yaratıcı drama çalışmaları yapılmakta, öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ortaya koymalarına, bağımsız düşünebilmelerine, işbirliği yapabilmelerine, hayal güçlerini geliştirmelerine, kendi duygularını keşfedebilmelerine ve başkalarının farklı duygu ve düşüncelerini olabileceğini fark etmelerine olanak sağlamaktır. Her çalışma sonunda gruplar pano çalışmaları yaparak etkinliklerini tamamlarlar. Böylelikle belirli gün ve haftalara yönelik olumlu bir farkındalık kazanırlar. Öğrenciler drama derlerini heyecanla beklediler. Uygulayıcı sınıf öğretmenidir, onlarda eksiksiz programı takip ederek çalışmaları tamamlarlar. Bu süreçte farklı yaşantılar yoluyla yeni davranış ve duyguları öğrenir, deneyim sahibi olur. Böylece duygularını kontrol edebilme, değiştirebilme, düşüncelerini ifade edebilme, konuşarak iletişim kurabilme gibi yeteneklerini geliştirirler.