SANAT PİRİ REİSTE HAYATTIR

Görsel sanatlar bölümü olarak öncelikli amacımız öğrencilerimize gözlem yapmayı, çözüm yolları üretmeyi, estetik duyarlılığa sahip olmayı, özgün olmanın değerini bilmeyi öğretmektir. En önemlisi hayat boyu akıllarında kalacak sanat tarihi bilgilerinin temellerini atmak ve üzerine eklemeleri için ilgi aşılamaktır. Çalışmalarımızda sonuç değil süreç esastır.

Küçük sınıflarımızda teknik bilgiden uzak durmaya gayret ederek öğrencilerimizin kendilerini özgün ve cesur olarak ifade etmelerini amaçlamaktayız. Anasınıfından itibaren her konuyu ünlü bir ressamla ilişkilendirmekteyiz. Çeşitli tekniklerle konularımızı renklendirip ilgi uyandırmaya gayret etmekteyiz. Yönergelerimizdeki amaç çözümü onlara buldurmaktır.

Büyük sınıflarımızda perspektif, ışık gölge, kompozisyon düzeni gibi plastik sanatlar öğelerini, sanat tarihindeki önemli dönem tekniklerini öğretip uygulamalarını sağlamayı hedeflemekteyiz.