Görgü Kuralları Yemeği: Kişinin uyması gereken terbiye,ahlak ve incelik kurallarıdır.Temel görgü kurallarını öğrenerek büyüyen çocuklar içinde bulundukları sosyal ortamda daha çabuk onay alır ve kabul görürler. İlkokulumuzun tüm seviyelerinde ayda 1 kez uygulanan “Görgü Kuralları Dersi”nde öğrenciler öğrendiklerini her dönemde bir kez gerçekleştiren yemekle de uygulama imkanı bulurlar,çünkü çocuklar duyduğunu değil, gördüğünü öğrenir ve uygular.
Seyir Defteri: Öğrencilerimizin yaratıcılığını destekleyen,okuma ve yazmaya yönlendiren “Seyir Defteri” okuldaki tüm öğrencilerin katılımıyla oluşturulur. Öğrenciler istedikleri konuda şiir, hikâye yazarlar ya da resim çizerler. Bu etkinlik öğrencilerin yaşantısında olumlu izler ve ölümsüz eserler bırakır. “Seyir Defteri ”nde vücut bulan bu yazı ve resimler velilerimizin de katılımıyla imza gününde öğrencilerimizle buluşur.
Okuma saati: Hayat boyu sürecek olan bir kitap okuma alışkanlığını öğrencilerimize kazandırabilmek için, tüm okulun Okuma Saati uygulamamız vardır. Öğrencilerimiz, her gün 7.dersin ilk 10 dakikasında diledikleri bir dilde kitap okurlar. Bu proje, çocuklarımıza güzel bir geleceğin yanı sıra entelektüel gelişimlerine katkıda bulunacak bir alışkanlık olan kitap okuma alışkanlığını pekiştirerek, kitapları, hayatlarındaki önemli bir rehber haline getirmektedir.
Her seviyede okuma projeleri: Okuma alışkanlığını destekleyen bir başka projemizde her seviyede gerçekleşen veli destekli okuma projemizdir. Her seviye sene başında belirlenen kitapları yıl içinde öğrencilerle beraber okunur ve farklı etkinliklerle okunanların kalıcılığını sağlanır.
Kitap Köprüsü (2. sınıflar): Öğrencilerin okuma sevgisini pekiştirmek, arkadaşlık, paylaşım,ve sosyal ilişkilerini geliştirmek amacıyla iki okulumuzun ortaklaşa düzenlediği bu proje kapsamında öğrenciler farklı etkinliklerle grup çalışması yaparak eğlenceli vakit geçirirler.