Öğrencilerin temel hareket, bilgi ve becerileri ile zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunmak; aktif bir katılım anlayışı ile sportif anlamdaki var olan yeteneklerini ortaya çıkartmak temel varlık sebebimizdir.
Beden Eğitimi derslerimizde öğrencilerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bedensel, ruhsal ve zihinsel yönden yetiştirilmesi; sporun getirdiği dostluk, kardeşlik ve centilmenlik duygularının ön plana çıkarılarak bunların bir yaşam biçimi haline getirilmesi genel amacımızdır.
İlk ve ortaokulumuzda uygulanan Beden Eğitimi derslerinin amaçlarını üç başlık altında inceleyebiliriz:
Birinci ve ikinci sınıflarda; çocukların hızlı büyüdükleri bu dönemde derslerde öğrencilere büyük ve küçük kas gruplarının gelişimini sağlayıcı jimnastik çalışmaları, beden yönetme ve denge gibi özelliklerinin geliştirilebilmesini sağlayıcı hareket kombinasyonları eğitsel oyunlarla birlikte verilmektedir. Bunun yanında öğrencilerin çeşitli spor dallarıyla ilgili yeteneklerini ortaya çıkartmak, spor branşlarını tanıtmak hedeflenmektedir.
Üçüncü ve dördüncü sınıflardaki amacımız; öğrencilerimizi yetenekli oldukları branşlara yönlendirmek suretiyle okul takımlarımızın ilgili yaş gruplarına yerleştirmek, takım ruhunu geliştirmek, birlikte hareket edebilmeyi, kazanmayı ve kaybetmeyi olgunlukla kabullenebilmeyi, bir takım olmayı öğretebilmektir.

Beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıflardaki amacımız; çeşitli sportif branşlara yönlendirdiğimiz öğrencilerimizi spor yapmaya teşvik etmek, onları bir takımın parçası haline getirmektir. Özellikle ergenlik dönemine girdikleri yedinci ve sekizinci sınıflardaki öğrencilerimizi bu zor yaşlarda, enerjilerini doğru yerlere yönlendirerek bu alanda kendilerini göstermelerini sağlamaktır.