Okulumuzda ilkokul müzik dersleri Fransızca ve Türkçe olarak ayrı ayrı yapılır. Anaokulunda başlayan Orff eğitimi ilkokulda da devam etmekte olup 1.sınıftan itibaren solfej eğitimine başlanmaktadır.

Belirli becerilerin ve soyut düşünebilme becerisinin geliştirilmesinde katkısı olan enstrüman eğitimi 2. sınıftan itibaren başlamaktadır. Öğrencilerimiz derslere kendi istekleri doğrultusunda blok flüt ve ya melodika ile katılmaktadırlar. Türkçeyi doğru ve etkili kullanmalarını sağlamak, ana dilin yanında öğrendiği Fransızca müzik dili olarak da anlayıp kullanabilmelerini sağlamaktayız.

2. sınıftan itibaren flüt öğrenimine katkıda bulunacak solfej dersleri Fransızca verilir: 2. sınıfta sol, la, si ; 3. sınıfta sol, la, si, do, re notaları ; 4. Sınıfta ise Do Majör gamındaki tüm notalar öğretilir.

Müzik Bölümü olarak bir diğer önemsediğimiz konu da özel yeteneği olan öğrencilerimizin keşfedilmesi ve bu yeteneklerinin değerlendirilmesi için gerekli çalışmaların yapılarak velilerimizin bu konuda yönlendirmekteyiz.

Müzik Bölümü Yıl içi Etkinlikleri

Frankofoni Gösterileri: Öğrencilerimiz Mart ayında tüm Fransızca konuşan ülkelerin kutladığı Frankofoni Haftası etkinliklerinde görev alırlar.

Frankofoni haftası boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenir : sabah törenlerinde, öğrenciler Fransızca şarkılar söylerler; gün boyunca, çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmaları esnasında öğrencilere Fransızca karaoke şarkılar söylemelerine fırsat verilir ve öğrencilerimiz düzenlenen çeşitli akşam gösterilerinde Fransızca şarkı performanslarını sergilerler.

Ayın Şarkısı: Tüm Okul öğrencilerimizin dahil olduğu proje her ay belirlenen Fransızca şarkının tüm okula öğretilip sunulması.
Ayın şarkısı uygulamasıyla her ay, eski ve yeni Fransızca şarkılar öğreniliyor.  Bu uygulamayla amaç öğrencilerin Fransızca şarkılar repertuarını genişletmek, (günümüz şarkıcılarının eski şarkıları yeniden söylemesi gibi), biyografilerini öğrenmek, kelime haznesini zenginleştirmek, gramer ve fiil çekimi kurallarını anlatmak, Fransa coğrafyası, tarihi, sosyolojisi vasıtasıyla genel kültürlerini genişletmek.

Yabancı diller günü: Eylül ayında kutlanan yabancı diller gününe okulumuzda öğretilen diller olan Fransızca İngilizce İtalyanca ve Türkçe bir şarkı yazılıp tüm okul tarafından seslendirilmesi

Gösteri esnasında, oklumuzun bütün öğrencileri, birinci sınıftan sekizinci sınıfa kadar dört dilde tercüme edilmiş (Fransızca, İngilizce, İtalyanca ve Türkçe) güncel ve seçilmiş Fransızca şarkılar söylüyorlar. Örneğin 2016-2017 eğitim öğretim yılında “Robin des bois” müzikalinde “Un monde à changer” şarkısını söylediler.

Koridor Konserleri: Her dönem bir kere düzenlenen koridor konserleri öğle tatillerine müzikli bir ara verdirip öğrencilerimizin bireysel performanslarını sergilemelerini sağlamaktadır.

Piyano, klasik gitar, elektrogitar, keman, davul, yan flüt gibi enstrümanlardan özel ders alan öğrencilerimiz, okulumuzda teneffüslerde diğer arkadaşlarına konser vermektedirler.

Büyükanne Büyükbabalar Günü: Her yılın aralık ayında 2. Sınıf öğrencileri ile kutlanan günde büyükanne ve büyükbabalarımıza yazılan şarkıların seslendirilmesi.
Düzenlenen bu günde öğrencilerimiz büyükanneleri ve büyükbabaları için sahnede hep beraber Fransızca,İngilizce ve Türkçe şarkılar söyleme fırsatını bulurlar.

Okul Orkestrası:  Okul Orkestramız öğrencilerimizin müzik, kültür ve sanat alanındaki yeteneklerinin geliştirilmesine katkıda bulunmak,  sosyal ve kültürel faaliyetlere teşvik etmek amacıyla,  müziği paylaşmak isteyen ve yetenekli müzisyen adaylarından oluşmaktadır. Çalışmalarının sonunda önemli gün ve haftalarda yapılan etkinliklerde yer alır.

Bu kulüpte özel enstrüman dersi alan öğrencilerimiz enstrümanlarını bir arada çalma, orkestra prova disiplinini öğrenme, sahnede performans sergileme ve özellikle de Fransızca, İngilizce ve Türkçe şarkıları birlikte çalma keyfine varabiliyorlar.

Okul Korosu: Bir işi ortaklaşa çalışmayla başarmanın mutluluğunu paylaşmak amacıyla ilkokul öğrencilerimizden seçilerek oluşan koromuz, Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca eserler seslendirmektedir. Okul Koromuzun katıldığı festival ve yarışmalardan aldığı ödüller :

• 3. İzmir Polifonik Korolar Şenliğinden - Çocuk Şarkısı Yorumlamada Başarı Ödülü - 2017
  • 2. İzmir Polifonik Korolar Şenliğinden - Çocuk Şarkısı Yorumlamada Başarı Ödülü -2016
  • İzmir Polifonik Korolar Şenliğinden - Çocuk Şarkısı Yorumlamada Başarı Ödülü -2015
  • 4. Costa Barcelona Music Festival Repertuar Zenginliği Ödülü - 2015 – İspanya
  • 6. I Castalli incantati Corale Festival - Repertuar Zenginliği Ödülü -2014 - İtalya
  • 17. Türkiye Polifonik Korolar Şenliği’nden Ekim İLGEN yönetimindeki Özel Piri Reis İlköğretim Okulları Korosu Çocuk Şarkısı Yorumlamada Başarı Ödülü
  • 15. Türkiye Polifonik Korolar Şenliği’nden Ekim İLGEN yönetimindeki Özel Piri Reis İlköğretim Okulları Korosu Sololu Yapıt Yorumlamada Başarı Ödülü ve Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazanmıştır.