Türkçe Bölümü olarak törenlerimizi, öğrencilerimizde milli duygu ve bilinci geliştirmek, yaşadığımız milli mücadele, acı ve zaferlere farklı bakış açıları kazandırmak ve öğrencilerimizin farkındalığını yükseltmek gibi amaçlarla hazırlamaktayız. Tam da Ulu Önder Atatürk’ün dilediği “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” bireyler yetiştirmek adına olabildiğince özgün çalışmalar yaratmak çabasındadır.
Bu kapsamda hazırlanan törenleri gününde yapmak, okullarımızın en çok üzerinde durduğu ilkedir. Törenlerimizde her düzeyden öğrenciyi görevlendirerek törenin kapsamını genişletmek de bir diğer dikkat ettiğimiz noktadır. Okulumuz kültür merkezi, fuaye alanı ve/veya bahçesinde gerçekleştirilen törenlerimiz, her yıl artan bir coşkuyla ve büyük bir katılımla gerçekleşmektedir.