·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Bu kermesin geliri hasta çocuklara

19 Aralık 2023

kpr kapak1


Özel Piri Reis Okulları okul aile birlikleri tarafından 20. kez düzenlenen geleneksel yılbaşı kermesi yapıldı. Yaklaşık 130 standın yer aldığı kermesin geliri hasta çocuklar ve aileleri için faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerine aktarılacak.

Öğrencilere yardımlaşma ve dayanışma duygusunu kazandırmak, sosyal sorumluluk bilincini aşılamak amacıyla 20. kez düzenlenen kermes Özel Piri Reis Okullarının Güzelbahçe ve Karşıyaka’daki kampüslerinde gerçekleştirildi. Yaklaşık 130 standın bulunduğu ve gün boyu bandonun çaldığı neşeli yılbaşı melodileri eşliğinde renkli görüntülere sahne olan kermese veliler, öğrenciler ve mezunların yanı sıra çok sayıda İzmirli katıldı.

Minik öğrenciler bir yandan veliler tarafından hazırlanan hediyelik eşyaları, yiyecek ve içecekleri satarak çeşitli hastalıklarla mücadele eden yaşıtları için yardım toplarken bir yandan yılbaşı ruhunu yaşadı. Çeşitli hastalıklarla mücadele eden miniklere yardım toplandığı stantların da yer aldığı kermeste yapılan eşya piyangosunda birbirinden değerli hediyeler yeni sahiplerini buldu.

Hazırlıkları iki aydan fazla süren kermesten elde edilen gelirin tamamının İzmir Hasta Çocuk Evi Derneği’ne söyleyen okul aile birlikleri başkanları Nilüfer Cefa Ertürk ve Bihter Yalçınkaya, “Çocuklarımıza yardımlaşma ve dayanışma duygusu aşılamayı amaçladığımız yılbaşı kermesimiz 20. yılına ulaştı. Stantlarda satılan hediyelik eşyaların, yiyeceklerin ve giyeceklerin büyük bir kısmı velilerimiz tarafından yapıldı. Her yıl kermesten elde ettiğimiz geliri hasta çocuklar yararına çalışan sivil toplum örgütlerine aktarıyoruz. Elde ettiğimiz geliri bu yıl tedavi için şehir dışından İzmir’e gelen hasta çocuklarımızın ailelerine barınacak yer sağlamayı kendine amaç edinen İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği’ne aktaracağız” şeklinde konuştular.

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img