6’lar Bergama’da

20 Kasım 2023

kprkapak

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 6. sınıf öğrencileri tarihi M.Ö 3 bin yılına kadar uzanan ve dünyaya pek çok yeniliği getiren Bergama’yı gezdi.

Dünyanın sağlık başkenti kabul edilen Bergama’da ilk olarak adını Sağlık Tanrısı Asklepios’tan alan, MÖ 4. yy’da kurulduktan sonra yaklaşık 9 yüzyıl kadar şifa dağıttığı tahmin edilen Asklepion’u gezdi. Tapınakta kullanılan tedavi yöntemleri hakkında bilgi alan ve antik dönemde hastaların şifa bulduğuna inanılan tünelleri inceleyen öğrenciler ardından M.S 2. yy’da inşa edilen ve Antik Yunan dünyasının ayakta kalan en büyük tapınaklarından biri olan Kızılavlu’ya gitti. Son olarak M.Ö 2. yy’da Bergama’da bulunduktan sonra dünyaya yayılan parşömen kağıdının yapıldığı atölyeyi ziyaret eden öğrenciler parşömenin yapılış aşamalarını görme fırsatı buldu.