Renklerin dansı

19 Kasım 2019

IMG_2722

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları hazırlık sınıfı öğrencileri Gems etkinliğinde plastik bardak, damlalık, su, gıda boyası ve tıraş köpüğü kullanarak “Renklerin dansı ve köpürmesi” adlı çalışmayı yaptı.

Bardaktaki suyun üzerine tıraş köpüğü sıkan minikler ellerindeki damlalıklarda bulunan farklı renkteki gıda boyalarını tıraş köpüğünün üzerine damlattı ve köpükten süzülen boyaların suyun içerisindeki hareketini gözledi.

Etkinliğin son aşamasında içerisinde gıda boyaları ile renklendirilmiş su bulunduran kaplara sitrik asit eklenerek karıştırıldı. İçinde sitrik asit bulunan renkli suları damlalıkla karbonat üzerine damlatan öğrenciler reaksiyon sonucu çıkan köpükleri gözleme fırsatı buldu.