·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Piri Reis’ten 13 te 13

05 Aralık 2018

TRN_3598


İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı, Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’na aralıksız 13 yıldır katılan Özel Piri Reis Okulları “İzmir’de Levanten Kültürü” adlı proje ile 13. ödülü aldı.

İzmir’de yaşayan Levantenler, onların gelenekleri, kültürleri, yemekleri Özel Piri Reis Okullarına ödül getirdi. Öğrencilerde kentlilik bilincini geliştirmek, geçmiş kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından hazırlanan ve 6. sınıf öğrencileri tarafından yürütülen “İzmir’de Levanten Kültürü” adlı proje ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihe Saygı, Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’na katılan Özel Piri Reis Okulları 13. kez katıldığı yarışmadan 13. ödülle döndü.

Okulda Levanten yemekleri

Piri Reis Okullarına 13. ödülü getiren "İzmir'de Levanten Kültürü" projesi, 6. sınıf öğrencilerinin İzmir’in tarihi ve kültürel değerlerini anlatan kitabı okumasıyla başladı. Kitabı okuyan öğrenciler İzmir’deki Levantenlerle ilgili araştırma yaparak panolar hazırladı. İzmir Levantenler Derneği Başkanı Peter Papi’nin Levantenlerin İzmir’e geliş süreçleri, yaşam tarzları, kültürleri ve kente katkıları ile konferansını izleyen öğrenciler, hayatta olan Levantenler ile sohbet ederek Ingrid Braggiotti ile Levanten yemek kültürü üzerine sözlü tarih çalışması yaptı ve ünlü Levanten yemeklerinin tariflerini aldı. Projenin son aşamasında okulda geleneksel Levanten karnavalı düzenleyen öğrenciler mutfağa girerek Levanten köftesi, karnaval tatlısı ve badem şerbeti yaparak arkadaşlarına sundu.

“İzmir’de Levanten Kültürü Projesi”nin amacının tarih boyunca kentte yaşamış olan ve halen varlığını sürdüren kültürleri öğrencilere tanıtmak olduğunu söyleyen Özel Piri Reis Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi öğretmenleri, başarıdaki en büyük payın büyük özveri ile çalışan öğrencilerin olduğunu dile getirdiler.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img