·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Piri Reis’e 12. ödül

08 Aralık 2017

tarihe saygı ödül01


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” sahiplerini buldu. Özel Piri Reis Okulları, “Tarihi ve Kültürel Miras Tire” adlı projeleriyle 15 yıllık tarihe sahip ödülü 12. kez aldı.

İzmir’de, geçmiş uygarlıklara ait mirasa hak ettiği saygının gösterilmesi ve tarihi yapıların korunmasını teşvik amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı / Yerel Koruma Ödülleri” sahiplerini buldu. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşen ödül töreninde, Özel Piri Reis Okulları öğrencilerinin sübye şerbeti yapıp urgan dokudukları “Tarihi ve Kültürel Miras Tire” adlı projesi 15 yıllık tarihe sahip yarışmada 12. kez ödül aldı. Ödül töreninde Özel Piri Reis Okulları’nı Okul Müdürleri Sabrina Ataseven, Serhat Yalamanoğlu, projenin yürütücüleri Sosyal Bilgiler öğretmenleri Canan İpek, Ejder Akhanca, Arzu Simsaroğlu ve projeyi hazırlayan 7. sınıf öğrencileri temsil etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi temsilcileri, seçici kurul üyeleri, ödül kazananların hazır bulunduğu törende Özel Piri Reis Okullarında uzun yıllar projeyi yürüten ve Haziran ayında hayatını kaybeden Mösyö Tino da unutulmadı.

Urgan dokudular, nalın-sübye yaptılar

Özel Piri Reis Okullarına 12. kez ödül kazandıran “Tarihi ve Kültürel Miras Tire Projesi”, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında 6. sınıf öğrencilerinin İzmir’in tarihi ve kültürel değerlerini anlatan bir kitabı okumasıyla başladı. Proje kapsamında Tire’ye düzenlenen gezilerde öğrenciler urgancılık, keçecilik, nalıncılık, hasırcılık, yorgancılık, bakırcılık, beledi dokuma gibi el sanatları hakkında bilgi aldı. İlçedeki tarihi yapıları gezen öğrenciler tarihi çarşıda sayıları azalmış olan el sanatları ustalarıyla sohbet etme ve yok olmaya yüz tutmuş eski el sanatlarını deneme imkanı buldu. Urgan çarkının içine girerek urgan yapan, hasır dokuyan, nalın çivileyen öğrenciler taş dibekte kavun çekirdeklerini ezerek sübye şerbeti yaptı. Tire’ye özgü “Karambol” adlı oyunu da oynayan öğrenciler okula döndüklerinde Tire’de çektikleri fotoğraflarla sergi açıp deneyimlerini arkadaşları ile paylaştı.

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img