Önce postaneye sonra markete

24 Aralık 2019

IMG-2099

Öğrencilerin doğru tüketim alışkanlıkları edinmeleri amacıyla düzenlenen gezide Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 3. sınıf öğrencileri önce PTT’ye ardından büyük bir markete gitti.

Teknolojinin gelişmesiyle unutulmaya yüz tutmuş olan tebrik kartı yazma üzerine okulda etkinlik yapan 3’ler, PTT’ye giderek hem yetkililerden bilgi aldı hem de hazırladıkları kartları gönderdi.

Postanenin ardından büyük bir markete giden öğrenciler bilinçli tüketici olmanın en önemli kuralı olan ihtiyaç ve istek arasındaki farkı öğrendi. Temel ihtiyaç maddelerine öncelik vererek ellerindeki listeye göre alış veriş yapan öğrenciler kasada hesabı ödeyerek problem çözme becerilerini de geliştirmiş oldu.