Kardeş okul ile müzede bir gün

17 Nisan 2018

DSC_0050

Sosyal Bilgiler Zümresi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 7. sınıf öğrencileri, kardeş okul Çiğli Harmandalı Ortaokulundan bir grup öğrenci ile Ege Üniversitesi Etnografya Müzesi ile Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi’nde dolu dolu bir gün geçirdi.

Müzelerin etkin kullanımı üzerine hazırlanmış olan proje kapsamındaki gezi öğrencilerin estetik beğenileri ve yaratıcı düşünmelerine katkı sağlayacak eğitsel uygulamalar ile başlayarak Güzelbahçe Kültür Sanat ve Musiki Derneği’nin müze bahçesinde kurduğu atölyelerde sürdü. Öğrenciler atölyelerde Tokat yazmacılığı, el baskısı, mozaik, sıcak cam, ahşap oyuncak, kıl testere ile ahşap oyma, naht, üçboyutlu“kaat”ı, tezhip, minyatür, çini, ebru gibi geleneksel Türk el sanatlarını öğrenme ve deneme fırsatı bulurken bir yandan da eski çocuk oyunlarını oynama fırsatı buldu. Gezi sonunda Piri Reisli öğrenciler bir yandan kardeş okuldaki arkadaşlarıyla yakınlaşma fırsatı bulurken bir yandan da müzelerin eğitsel amaçlı kullanımını görmüş oldu.