·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Geleceğin Frankofon diplomatları Ankara’da buluştu

12 Aralık 2017

IMG-20171210-WA0023


Ankara Tevfik Fikret Lisesi tarafından düzenlenen “Ankara Fransızca Model Birleşmiş Milletler Konferansı (MAFNU 2017)” geçen hafta sonu yapıldı.

 

Fransızca öğrenen ortaokul öğrencilerinin Birleşmiş Milletler delegesi rolünü üstlenerek bir yandan dil becerilerini geliştirmeleri diğer yandan da güncel küresel konularda bilinçlenip fikir ortaya koymalarını hedefleyen MAFNU konferansı yapıldı.

Ankara Tevfik Fikret Lisesi’nde yapılan konferansa Güzelbahçe ve Karşıyaka Piri Reis Okullarının yanı sıra İstanbul’dan Üsküdar Amerikan Lisesi, Galatasaray, Saint Michel, Saint Joseph, Küçük Prens, İzmir’den Tevfik Fikret Lisesi’nden toplam 175 öğrenci katıldı.

Açılış konuşmasını Fransa Büyükelçiliği Başmüsteşarı Sylvain Guiaugué’nin yaptığı konferansta öğrenciler temsil ettikleri ülkelerin bakış açısından güvenlik, tarih, sürdürülebilir kalkınma, insan hakları, sağlık ve UNICEF komisyonlarında daha dürüst ve doğru bir dünyaya ulaşmanın yolları konusunu tartıştı.

Konferansta Almanya Delegasyonunu temsil eden Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarından Deniz Bayram İnsan Hakları Komisyonu’nda, Doruk Cider Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonu’nda, Aslı Yenel Sağlık Komisyonu’nda, Rengin Erşar UNICEF Komisyonu’nda yer aldı. Rusya Federasyonu’nu temsil eden Karşıyaka Piri Reis Okullarından ise Ada Taşdemir ve İdil Duygun İnsan Hakları Komisyonu’nda, Alin Aşım ve Yağmur Özkan UNICEF Komisyonu’nda, Ayşegül Kızılderili ve Ahmet Efe Kaplan Tarih Konseyi’nde görev yaptı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img