·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Fox’tan mektup var

04 Ekim 2019

TRN_2604


Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü yaklaşık bir aydır süren bir proje ile kutladı. Proje kapsamında okulun bekçi köpeği Fox’un kaleme aldığı bildirge sınıflarda okundu.

Öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini kazandırmak için çok sayıda proje yürüten Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününü, “Sevgime Sevgini Kat” adı verilen proje ile kutladı.

Bir ay süren proje

Tüm okul öğrencilerinin katıldığı “Sevgime Sevgini Kat” adlı proje yaklaşık bir ay sürdü. Proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinden evlerinde ya da sokaklarında besledikleri hayvanlarla çekildikleri fotoğraflar istendi. Anaokulu öğrencileri ise hayvan şeklinde oyuncakları ile çekilmiş fotoğraflarını getirdi. Öğrencilerin fotoğrafları okul girişinde hazırlanan panolara asıldı.

Fox sınıfları gezdi

4 Ekim 2019 Cuma sabahı kutlamalar 2. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları çıkartmaları sabah töreni bitiminde arkadaşlarının yakalarına yapıştırmaları ile başladı. Ardından okulun bekçi köpeği Fox anaokulundan başlayarak bütün sınıfları dolaştı ve 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla kaleme aldığı bildirgeyi okunmak üzere sınıflara bıraktı.

Sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere okunan bildirgede hayvanların eşya olmadığı, birer canlı olarak onların da sevgiyi hissettikleri, korktukları, yalnızlık çekebildikleri dile getirilerek çocuklardan hayvanlara değer vermeleri istendi. Etkinlikler kapsamında okulun çeşitli yerlerine poşetler içine konulmuş olan mamalar, dönüş yolunda sokak hayvanlarına verilmek üzere öğrencilere dağıtıldı.

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img