İlkokul Satranç ve Akıl Oyunları

Kulup_Satranc

Kulüp Adı: Satranç ve Akıl Oyunları

Öğretmen Adı:  Güray Kera, İlgi Ulaşır İlhan, Murat Özsoy

Kulüp Amaçları: Satranç ve Akıl Oyunları kulübümüzün amacı, oyunlar ve zihinsel aktiviteler ile öğrencilerimizin akıl yürütme yeteneğini, yaratıcılığını, problem çözme ve durum değerlendirmesi becerilerini arttırmaktır.

Oyunlarla yapılan tüm etkinliklerde, öğrenci hakkında en belirgin, hızlı ölçme ve değerlendirme yapılır. Öğrendikleri teorik bilgiler, kulüp ortamında pratik ile birleşerek sistematik bir eğitim sağlanır.

Katılım Kriterleri: Yarışmalara katılmış, akıl oyunlarına yatkınlığı olan ve/veya kendini geliştirmek isteyen istekli, gayretli öğrencilerimiz olacaktır.

Kulüp Üye Sayısı: En fazla 20 öğrenci alınmaktadır.

Kulübün Katılacağı Yarışmalar:

• Okul Birinciliği Satranç Turnuvası (Ocak ayı)
  • GSİM Okul Sporları Satranç Turnuvasına katılım (Ocak ayı)
  • Takev Strateji Oyunları Yarışması’na katılım. (Ocak ayı),
  • Çocuk Ligi Satranç Müsabakaları’na katılım (Mart ayı)
  • ACI Okullar Arası Satranç Turnuvası’na katılım (Nisan ayı)
  • Beko Satranç Şöleni’ne katılım (Mayıs ayı)
  • Doğanata Okullar Arası Satranç Turnuvası’na katılım (Nisan ayı)
  • Takev Akıl Oyunları Yarışması’na katılım (Nisan ayı)
  • Rota Koleji’nin düzenlediği “Rotamatematik” Yarışması’na katılım (Nisan sonu)
  • Okul Birinciliği Satranç Turnuvamızda, kulüp öğrencilerimiz satranç hakemi olarak görev yapacaklardır. Bu sayede büyük çaplı bir organizasyonun,  iş akışını ve takibini uygulamalı olarak öğrenip tüm etkinliği kayıt altına alacaklardır.
  • Turnuva hazırlıklarımız hafta içi çevrimiçi olarak internet ortamından da devam edecektir.