yasin akbay

Yasin AKBAY

1988 yılında Fransa'da doğdu. Fransızca dil öğretmeni olarak Fransa’dan Université de Bourgogne lisans eşdeğer bir derece ile mezun oldu. Sekiz yıl boyunca her yaştan insanla Fransızca öğretmeni olarak çalıştı. Fransız Kültür Merkezinde çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik FLE dersleri yanı sıra Fransız Eğitim Bakanlığına bağlı uzaktan eğitim programı olan CNED kapsamında beş yıl süreyle Fransa Büyükelçiliği'nde çalıştı. CECRL (Cadre Européen Commun de Référence pour les Langues) Programının DELF A1- A2- B1- B2 sınav uygulayıcısı ve denetleyicisi sertifikasını aldı. 2023- 2024 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında Fransızca öğretmeni olarak göreve başladı.