turangultekin

Turan GÜLTEKİN

Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik Bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Gazeteciliğe 1991 Yılında Yeni Asır Gazetesinde başladı. Sırasıyla Star, Sabah gazeteleri, İzmir Life Dergisi, Doğan Haber Ajansı ve Hürriyet Gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamı boyunca Ege Bölgesinde, Türkiye ve dünyada meydana gelen doğal afet, askeri operasyon, ülkeyi yakından ilgilendiren yargılamalar olmak üzere çok sayıda olayı yakından takip eden Turan Gültekin’in aldığı ödüller arasında 2003 yılında Türkiye Foto Muhabirleri Derneği- Unilever Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda 2.'lik ile 2008 yılında Barış Selçuk Gazetecilik Yarışması Ulusal Gazete Haberi 1.'lik ödülü bulunmaktadır. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyesi olan Turan Gültekin iki dönem Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilciliği'nde bulundu. Çok sayıda meslek içi ve meslek dışı eğitim sertifikaları bulunan ve Sürekli Basın Kartı sahibi olan İzmir Ekonomi Üniversitesinde Temel Fotoğarfçılık ile Medya ve Etik dersleri veren Turan Gültekin, Kasım 2016'dan bu yana Piri Reis Okulları Basın Danışmanı olarak görev yapmaktadır.