Yıldızların peşinde

31 Ekim 2019

2

Piri Reisli öğrenciler Gaziemir’de bulunan Uzay Kampı Türkiye’de yıldızlar ve gezegenlerle dolu bir hafta sonu geçirdi.

Gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisini arttırmak amacıyla düzenlenen “Yıldızlar ve Gezegenler Macerası” etkinliği 26- 28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi.  Ege Serbest Bölgesi’nde bulunan Uzay Kampı Türkiye’de gerçekleştirilen iki günlük etkinlik boyunca öğrenciler interaktif simülasyonlar aracılığı ile uzay hakkında bilmediklerini öğrenerek iletişim, takım çalışması ve liderlik alanlarında eğitim aldı. Planeteryumda yıldız ve gezegenlerin özelliklerini inceleyen, Vega yıldızını teleskop ile gözlemleme fırsatını bulan Piri Reisliler uzay mekiği simülatöründe bir uçuş görevi canlandırarak astronotların karşılaştığı durumlar hakkında bilgi edindi. Yerçekimsiz ortamda yürüyüş yapan öğrenciler çok eksenli simülatörde uzay mekiklerinin atmosfere girdiği andan itibaren astronotların yaşadığı yön kaybı hissini birebir yaşadı.