·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Yaşasın çok dillilik

03 Ekim 2022

kapak


 

 

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları, 26 Eylül Avrupa Diller Bayramını bir hafta boyunca süren öğretici ve eğlendirici etkinlikler ile kutladı.

İlk Türk Dil Kurumu Çalıştayı’nın toplanmasının 90, Avrupa Diller Bayramının 22. yıldönümü Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında disiplinler arası etkinliklerle kutlandı. Dili kültürü ile birlikte öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu, kültürler arası anlayışı geliştirmede dil öğrenmenin etkisini vurgulayan etkinliklerde tüm öğrenciler Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca bilgilerini sınayarak pekiştirdi.

Her sınıfta ayrı etkinlik

7. sınıf öğrencilerinin sabah törenlerinin sunculuğunu yaptığı haftada sabah törenlerinde okulda öğretilen dillerde “Bil Bakalım” adlı oyun oynanırken 1. sınıf öğrencileri Fransızca ve İngilizce öğretmenlerinin sorduğu Whats this?” ve Quest-ce que cest?” soruları ile sınıfta kullandıkları kırtasiye malzemelerin karşılıklarını bulmaya çalıştı. 2. sınıf öğrencileri öğretmenlerinin gösterdiği 10 hayvanın Türkçe, Fransızca ve İngilizce isimlerini tahtaya asılan afişler üzerine yerleştirmeye çalışırken Türkçe, Fransızca, İngilizce olarak 3 gruba ayrılan 3. sınıf öğrencileri kendilerine verilen gıda ve alış veriş malzemelerini ait oldukları mağazalarla eşleştirmeye çalıştı. Geri dönüşüm malzemelerinden öğrendikleri dillerin ülkelerinin bayraklarının renginde şapka ve takı aksesuar tasarlayan 4’ler kültür merkezinde tekerleme etkinliği gerçekleştirdi. 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri fuayede gerçekleştirilen etkinlikte Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İtalyanca atölyelerde Fransızca transparan kelimeler, flash card, diaritmo, expressions françaises-, quiz show gibi oyunlar oynayarak 15 görseli birbiri ile ilişkilendirerek anlamlı bir paragraf oluşturma çalışmaları yaptı. Etkinliklerin son gününde Özel Güzelbahçe Piri Reis Okullarından mezun olduktan sonra İzmir St. Joseph Lisesine devam eden ardından da yüksek öğrenimlerini yurtdışında tamamlayan üç Piri Reis mezunu 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile buluşarak Fransızcanın kendi hayatlarına katkılarını anlattı.

 

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img