Uygulamalı doğal afet eğitimi

01 Mart 2018

DSC_0195

“Ülkemizdeki Afetler” konusu kapsamında 5. sınıf öğrencileri Karşıyaka Belediyesi Doğal Afetler Simülasyon Eğitim Merkezini ziyaret etti. Son teknolojik tekniklerle gerçeği aratmayan sahnelerin yer aldığı eğitim merkezinde uygulamalı deprem eğitimi alan öğrenciler daha sonra deprem yaşadıktan sonra yıkılmış bir mahallenin canlandırıldığı enkaz koridorunu gezen öğrenciler olası bir afetin ardından can kayıplarının en aza indirilmesi için nelerin yapılması, nelerin yapılmaması gerektiğini öğrendi. Marmara Depremi fotoğraflarından oluşan anı evini gezen öğrenciler 3 boyut teknolojisi ile hazırlanmış simülasyon odalarında yangın, sel, toprak kayması gibi afetleri yaşayan öğrenciler acil durumlardaki ilkyardım uygulamaları hakkında da bilgi aldı.