·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Sürdürülebilir yaşam için ortak proje

21 Eylül 2018

permakultur02


Özel Piri Reis Okulları ve İzmir Özel Saint Joseph Lisesi öğrencilerinin ortaklaşa yürüttükleri “Topluluk Bahçesi Projesi”nin bu yılki bölümü başladı.

Öğrencilerin sürdürülebilir bir yaşamın mümkün olduğunu görmeleri, kendi doğal ve temiz gıdalarını üretmeyi öğrenmeleri, permakültür kavramını tanımaları ve Kültürpark’ta bir topluluk bahçesi oluşturmak amacıyla başlatılan geçen yıl ilk kez başlatılan “Topluluk Bahçesi Projesi”nin bu yılki bölümü başladı.

Özel Piri Reis Okulları 4,5 ve 6. sınıf öğrencileri arasından seçilen temsilciler çalışmalara yön vermek amacıyla Saint Josephli büyükleri ile buluştu. Saint Joseph Lisesinde yapılan kısa tanıtımın ardından Kültürpark’ta projenin uygulanacağı alana giden öğrenciler burada da topluluk bahçeleri ve permakültür hakkında bilgi aldı.

Küresel iklim değişikliği ve ekolojik sorunların üst düzeye çıktığı günümüzde yereldeki insanların, çocukların ve gençlerin doğal bitki yetiştirme yöntemlerini öğrendiği, bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir buluşma noktası olması amacıyla oluşturulan topluluk bahçeleri atıkların geri dönüşümüne etkin bir şekilde katkıda bulunur.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img