Şifa tapınağına gezi

09 Nisan 2023

KPR KAPAK1

Özel Piri Reis Okulları 6. sınıf öğrencileri Bergama’da bulunan, adını Sağlık Tanrısı Asklepios’tan olan şifa tapınağı Asklepion’a gitti. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerindeki 6. sınıf öğrencileri ve öğretmenlerden oluşan yaklaşık 60 kişilik grup rehberler eşliğinde MÖ 4. yy’da kurulduğu ve yaklaşık 9 yüzyıl kadar şifa dağıttığı tahmin edilen Asklepion Tapınağı’nı gezdi. Tapınakta kullanılan tedavi yöntemleri hakkında bilgi alan ve antik dönemde hastaların şifa bulduğuna inanılan tünelleri inceleyen öğrenciler dönüş yolunda bir oniks imalathanesine uğrayarak oniks süslemelerin yapılma aşamasını görme fırsatı buldu.