Resim ve müzik aracılığı ile sınav terapisi

17 Aralık 2018

3

Uzman Psikolojik Danışman ve Sanat Terapisti Zahit Harmanlı 8. Sınıf öğrencilerinin streslerini kontrol etmeleri, motivasyonlarını en üst düzeye çıkartmaları için müzik ve resim dolu bir atölye çalışması yaptı.

Kaygı, sınav kaygısı ve bu kaygıyla nasıl başa çıkılabileceğinin anlatıldığı “Motivasyon: İçsel Ritmi Yakalamak” adlı çalışma Harmanlı’nın öğrencilere sınavla ilgili önerilerde bulunması, uyku düzeninden beslenmeye kadar neleri yapmalarını gerektiğini anlatmasıyla başladı. Motivasyon, kendine güven, geleceği planlama gibi konularda müzik, resim ve zihinde canlandırma tekniklerinin kullanılmasıyla süren çalışmada öğrencilere bir hikaye anlatan Harmanlı daha sonra gruba hikayedeki sembollerin neler olduğunu sorarak resimlerini çizdirdi. Çalışma dileyen öğrencinin hissettiklerini grup ile paylaşması ile sona erdi.