Piri Reisliler uluslararası matematik yarışmasında

20 Kasım 2019

IMG_4213

Özel Piri Reis Okulları 8. sınıf öğrencileri Amerikan Matematik Birliği (MAA) ve Nebraska Üniversitesi tarafından düzenlenen, dünyanın en önemli matematik yarışmaların biri olarak kabul edilen ve on-line olarak gerçekleştirilen AMC 8’de yarıştı.

Ortaokul öğrencilerinin lise ve üniversite sınavı öncesi matematik bilgisini güçlendirmek amacıyla AMC Türkiye Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen sınavda Piri Reisli öğrenciler rakiplerine karşı 40 dakika içerisinde verilen 25 soruyu çözmeye çalıştı.

Aynı saat diliminde bulunan okulların öğrencilerinin katıldığı AMC 8’de Zeynep Taşkıran, Alin Gençyürek, Lale Şenaydın, Dilvin Şahin, Ayla Önder, Can Somer, Ekin Küçük, Deniz Canlı, Alara Simsaroğlu ve Atınç Emnalar Özel Piri Reis Okullarını başarı ile temsil etti.