Piri Reisliler Çanakkale’de

27 Kasım 2019

DSC_0065

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 8. sınıf öğrencileri dünya tarihinde eşine pek az rastlanan kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası’nı ziyaret etti.

İlk gün 275 kilogramlık top mermisini taşıyarak destanlaşan Seyit Onbaşı anısına yapılan anıtın ziyareti ile başlayan gezi, savaşın önemli kesitlerinin simülasyon teknikleri anlatan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Conkbayırı, Anzak Koyu ve siperlerin gezilmesi ile sona erdi.

Öğrenciler gezinin ikinci gününde ise adı Çanakkale Zaferi’yle özdeşleşen, döktüğü mayınlarla savaşın kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi, Çimenlik Kalesi ve kelede bulunan İngiliz gemisi Queen Elizabeth’ten atılan sur duvarında açtığı 2 metrelik delik içinde patlamadan kalan top mermisini gördükten sonra ünlü Aynalı Çarşı’yı gezdi.