15 Eylül 2017
Özel Piri Reis Okulları’nda 2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı Karşıyaka ve Güzelbahçe kampüslerinde düzenlenen tören ile başladı. Törenlerde konuşan Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, hedeflerinin okul işletmek değil, dünyanın her yerinde başarılı olacak çocuklar yetiştirmek olduğunu söyledi.
2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı’nın açılışı için ilk tören Özel Piri Reis Okulları’nın Karşıyaka Kampüsü’nde düzenlendi. Törene Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yönetim Kurulu Üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Dünya vatandaşı çocuklar yetiştiriyoruz
Törende konuşan Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, okul işletmek ile çocuk yetiştirmek arasında büyük fark olduğunu söyledi. Arkas, “Biz çocukları anaokulundan alıp üniversiteye gidebilecek kadar ellerinden tutup beraber yürüyoruz. Burası bir ticari okul değil, burada çocuk yetiştiriyoruz biz çocuklarımızı ilerde hem şu memleketi hem kendilerini en iyi yere getirebilecek insanlar olacak şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Dünya vatandaşı olacak çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için entegrasyon lazımdı. Piri Reis’in başarılı çocuklar yetiştirip devamını sağlayabilmemiz için bir sonraki etap olan Saint Joseph’e hazırlanmaları hatta ondan sonrasını da düşünmek lazım. Düşündük ki Saint Joseph ile Piri Reis’i ortak bir çalışma düzenine koyarsak çocuklara zorluk çıkmaz. Saint Joseph’in müdürünün koordinatör olmasın istedik. Kabul etti. Böylece bir bütün olarak bir çalışma, bir kültür sistemi ile çocukların anaokulundan ilkokula, ortaokula liseye devam etmelerini sağlıyoruz” dedi. Liseden mezun olan çocukların üniversite hayatlarını kolaylaştırmak için de proje geliştirdiklerini anlatan Arkas, “Bunun için de İzmir Bizim Okul Vakfı’nı kurduk. Bu vakfın da görevi liseyi bitirip Fransa’ya gitmek isteyenleri oradaki okullara yerleştirebilmek. Çocuklara yeni bir yol çizebilmek. Netice olarak bu yıl Fransa’da okumak için 69 öğrenci müracaat etti. Bunun 59’u Fransa’dan kabul gördü. Bu 59’un 42’si okulda ve bunların hepsine destek verdik. Oradaki yerleşim, üniversite ve yurtlarla bağlantı kurduk. Böylece çocuklarımızın elinden tutup oraya kadar götürebiliyor hale geldik. Öğrencilerimiz şu an Fransa’nın sekiz kentinde 14 ayrı branşta okuyor. Bu çocuklar inşallah başarı ile bitirirler sadece Türkiye değil, dünyaya insan örnek insanlar olurlar” diye konuştu. Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Özel Piri Reis Okulları’na duyulan güvenin bir sonucu olarak bu yıl aldığı yeni kayıtlar ile kapasitelerini doldurduğunu, bunun sorumluluklarını arttırdığını sözlerine ekledi.
Piri Reis en iyi adres
Özel Piri Reis Okulları ile Saint Joseph Lisesi’ni bütünleştirmeyi hedefleyen projenin iki yıldır başarı ile sürdüğünü dile getiren İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau ise Saint Joseph Lisesi’nin bu yıl atağa geçtiğini söyledi. Augereau, “72 Kişilik kontenjanımız varken daha ilk günden 589 ön kaydımız oldu. İki yıl önce buna kimse inanmazdı. Herkes okulunda bu duruma sevinirken Piri Reis öğrencilerine ne olacağını bildiğim için ben endişelendim. Velilerin Piri Reis Okulları’nın çocuklarını Saint Joseph Lisesi’nde okutabilmek için doğru adres olup olmadığı sorularıyla karşı karşıya kaldım. Ancak onlara rakamlarla yanıt verdim. Özel Piri Reis Okulları bu yıl 56 mezun verdi. Kayıt yaptırmak için gerekli puanı tutturan 40 Piri Reisliden 26’sı Saint Joseph’i tercih etti ve yerleşti. Bu da gösteriyor ki Piri Reis doğru adres” dedi.
21. Yüzyılın çocuklarını yetiştirdiklerini söyleyen Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Müdürü Sabrina Ataseven, “Burada hedefimiz sadece Fransızca, İngilizce, İtalyancayı öğretmek değildir, çünkü biliyoruz ki bundan 20 yıl sonra bu dilleri konuşuyor olmak çok büyük bir avantaj olmayacak esas hedefimiz öğrencilerimizin yabancı dil öğrenme yetisini en üst seviyeye çıkartabilmektir” diye konuşurken Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Müdürü Serhat Yalamanoğlu da velilerin çocukları için Piri Reis’i seçmelerinin bir rastlantı olmadığını söyledi. Yalamanoğlu, “Disiplinli ama sevgiyle bezenmiş bir eğitim almak, yöntem olarak öğrenmeyi öğrenmek, aklın ışığında modern dünyayla bütünleşmiş, sorumluluk sahibi, laik ve demokratik bir hukuk devletinin savunucusu ve koruyucusu insan olmak, adam olmak için bu okuldasınız. Üstelik tüm bu kazanımları sizlere büyük kapılar açacak olan Fransızcayı öğrenerek taçlandırıyorsunuz” dedi.
Açılış töreni her iki okulun öğrencilerinin söylediği şarkılar ve okul marşının söylenmesi ile sona erdi. Karşıyaka’da yapılan törenin ardından Haziran ayında geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Görgü Kuralları Dersi Öğretmeni Tino Reggio’nun adı okulun girişine verildi.