14 Eylül 2018
Özel Piri Reis Okulları’nın yeni öğretim yılı açılışında konuşan Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, öğrencilerin başarısı için okul yönetimi ve velilerin birlik olması gerektiğini söyledi.
2018-2019 Eğitim - Öğretim Yılı, Özel Piri Reis Okullarının Karşıyaka ve Güzelbahçe kampüslerinde düzenlenen törenler ile başladı. Törenlere Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Yönetim Kurulu Üyeleri, Fransa’nın İzmir Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, veliler ve öğrenciler katıldı.
Birlik olmamız lazım
Öğrencilerin başarılı olabilmesi için okul ve velilerin birlik olması gerektiğini söyleyen Orion Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, “Biz aynı sistemin parçalarıyız. Benim düşüncem “Siz veli, biz okul” değil, biz hep beraber biziz. Okul sizin, siz bizim, çocuklar hepimizin. Aynı çocuklar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz bu nedenle birlik olmamız gerekiyor” dedi. Göreve geldikleri günden beri bir yandan okulu geliştirmeye çalışırken bir yandan da öğrencilerin Piri Reis’ten sonraki eğitim hayatlarına ilişkin çalışmalar yaptıklarını anlatan Arkas, “Piri Reisleri her yıl daha iyi duruma getireceğiz dedik. Hem akademik hem de yaşam ortamı olarak düzeltmeye çalışıyoruz. Öğretmenimizi ona göre seçiyoruz. Söylediklerimizi tek tek yapıyoruz. Ancak Türkiye aynı Türkiye değil, özel okullara ilgi arttı, insanlar İstanbul’dan İzmir’e gelmeye başladı. Kentin eski nüfusuna göre kurulan okullar kontenjanlarını arttırmaları, yeni düzenlemeler yapmaları gerekti. Bu düzenlemeler bir günde yapılmıyor. Önümüze çıkan sorunları çözmek, sözümüzü tutmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Piri Reis’in mezunları her geçen gün artıyor, kendimizi buna da adapte edeceğiz” diye konuştu.
Üç yıllık çalışma meyvesini verdi
İzmir Özel Saint Joseph Lisesi’nin mezunları tarafından kurulan Bizim Okul Vakfı’nın, Yaşar Üniversitesi ile Lyon’daki Ecam Mühendislik Okulu arasında ortak diploma projesini hayata geçtiğini hatırlatan Arkas, “Üç yıldır üzerinde çalışılan proje nihayet hayata geçti. Yaşar Üniversitesi ile Lyon Ecam Mühendislik Okulu arasında elektrik-elektronik mühendisliği dalında ortak diploma projesi başladı. Yaşar Üniversitesi’nde ortak sınıf açıldı. Bu okula giden öğrenciler ilk iki yılı burada okuyacaklar son iki yılı da Fransa Lyon’da okuyacaklar ve mezun olduklarında iki ülkede de geçerli diploma sahibi olacaklar” dedi. Arkas, Bizim Okul Vakfı aracılığı ile Fransa’nın çeşitli üniversitelerinde eğitim gören öğrenci sayısının 109’a ulaştığını sözlerine ekledi.
Sürekli gelişen okul
Özel Piri Reis Okulları ile Saint Joseph Lisesi’ni bütünleştirmeyi hedefleyen projenin başarı ile sürdüğünü dile getiren İzmir Saint Joseph Fransız Lisesi Müdürü ve Özel Piri Reis Okulları Koordinatörü Jacques Augereau ise Piri Reis Okullarının her geçen gün geliştiğini dile getirerek, “Bir okulun gelişimine tanık oluyorsunuz. Bize güvenen veli sayısı gittikçe arttı ve sizler, bize güvenmekte haklısınız çünkü okulun akademik sonuçları çok iyi, projeleri eğitici ve tutarlı, her zaman daha iyi bir eğitim kaygısı var” diye konuştu.
Saint Joseph Lisesi’nin eski gücüne kavuştuğunu, bunun sevindirici olduğunu anlatan Augereau, “Haziran ayında sonuçlar açıklanıp yerleştirmeler başlayınca yoğun bir taleple karşılaştık. Tüm velileri saran çocuğunu Saint Joseph’e kaydettirememe korkusu Piri Reis velilerini de sardı. Ancak bu yersiz bir korkuydu bunu o zaman görüştüğüm tüm velilere söyledim. Çünkü talep ne kadar çok olursa olsun Saint Joseph’e kaydını yaptıran öğrencilerin yüzde 25’ini Piri Reisli öğrenciler oluşturdu. Bu da çok iyi bir sonuçtur. Bununla beraber aldığımız sonuçlar beni hala şaşırtmayı başarabiliyor. Çünkü Piri Reis, öğrencilerine sadece Fransızca iyi bir eğitim vermekle kalmıyor, çok kaliteli bir akademik eğitim de veriyor.” dedi.
Akademik başarının yanında değerler eğitimi
Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları Müdürü Sabrina Ataseven ise eğitim kadrosunun her yıl eğitim şeklini ve öğrettiklerini sorgulayarak daha iyiyi nasıl yapabileceğini araştırdığını belirterek, “Emin olduğumuz tek şey var öğrettiklerimizi ve öğretme şeklimizi geliştirmezsek öğrencilerimizin hayata atıldığı dönemde onlara çok şey vermemiş olacağız. Bilgi tabanlı eğitimden uzaklaşmamız şart çünkü çocuklar artık bilgiye çok kolay ulaşabiliyor. Tüm bunları göz önüne tuttuğumuzda veliler ve eğitimciler olarak bizlerin en büyük kaygısı akademik başarı. Biz akademik başarıya kısa vadeli başarılardan çok uzun vadeli başarılar olarak bakmayı istiyoruz. Çünkü bunun temelini düşünme analiz etme problem çözme becerilerinin olduğunu göz önünde bulunduruyoruz ve programlarımızı bu anlamda geliştiriyoruz” diye konuştu.
Okulun sadece akademik başarı yeri değil, aynı zamanda değerler eğitiminin verildiği yer olduğunu söyleyen Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları Müdürü Dr. Dilek Ege de “En büyük hedefimiz okulumuzu öğrencilerimizin dünya vatandaşı olacağı 21. yüzyıl becerilerini yaşam biçimi olarak üzerlerine alacakları, anılar biriktirecekleri, deneyimleyerek öğrenecekleri bir kurum yapmaktır” dedi. Her iki tören öğrencilerin Türkçe ve Fransızca okudukları şarkı ve şiirler ile sona erdi.