“Nokta” ve daha fazlası

16 Eylül 2021

IMG-1559

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları anaokulu 4 yaş ve hazırlık sınıfı öğrencileri 15 Eylül Uluslararası Nokta Gününü kutladı.
  Görsel sanatlar dersinde yapılan etkinlikte minik öğrenciler ilk olarak öğretmenlerinden Uluslararakı Nokta Günü’ne ilham kaynağı olan Peter H. Reynolds’un Nokta adlı kitabının kahramanı Vashti’nin hikayesini dinledi. Hikayenin ardından 4 yaş sınıfı öğrencileri renkli kalemlerle nokta çizerek içlerini çeşitli desenlerle doldurdu. Hazırlık sınıfı öğrencileri ise renkli kartonları keserek yaptıkları noktaları boyadı.
  2009 Yılında Terry Shay adlı bir öğretmenin Peter H. Reynolds’ın “Nokta” adlı kitabını sınıfına tanıtmasıyla kutlanmaya başlayan ve kısa sürede tüm dünyada kabul gören 15 Eylül Uluslararası Nokta Günü, çocuklar kadar yetişkinler tarafından da bağlantı kurma, yaratıcılığı, cesareti ve işbirliğini arttırmak amacıyla 181 ülkede yaklaşık 16 milyon kişi tarafından çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.