Kadın Hakları Günü’nde sahne kadın efelerde

07 Aralık 2018

TRN_4026

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları, Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Kadın efelerin gösterisi öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Kültür merkezinde düzenlenen etkinliğin ilk bölümünde 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri Yazar Ahmet Gürel’in “Cumhuriyet ve Kadın” adlı belgeselini izledi. Ardından sahneye Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürlüğü Türk Halk Dansları Topluluğu’ndan iki kadın efe çıktı. Kadın efelerin zeybek gösterisi öğrencilerden büyük alkış aldı. Kadın efeler zeybek gösterisinin ardından Ressam Mustafa Ali Kasap’ın canlı resim performansına konu mankenliği yaptı. Ressam Kasap sahnede bir yandan resim yaparken bir yandan da kadınların Kurtuluş Savaşı sırasında üstlendikleri rol ile ünlü kadın efelerin hikayelerini öğrencilere anlattı. Ressam Mustafa Ali Kasap’ın “Kadın Efeler” adlı resim koleksiyonu gün boyunca okul fuayesinde sergilendi.