·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

İzmir turunda buluştular

02 Ekim 2017

DSC_0054


Özel Piri Reis Okulları öğrencileri Saint-Joseph Liseli büyükleri ile buluşarak İzmir’in tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

Öğrencilerin yaşadıkları kentin tarihsel mekanlarını, doğasını tanımaları ve kültürel değerlere karşı ilgilerini attırmak amacıyla Özel Piri Reis Okulları Sosyal Bilgiler Zümresi ile Saint-Joseph Lisesi Sosyal Bilimler Zümresinin işbirliği ile bir İzmir turu düzenlendi. Özel Piri Reis Okulları Güzelbahçe ve Karşıyaka şubeleri 6. sınıf öğrencileri ile Saint-Joseph Lisesi öğrencilerinin gezisi Karataş’taki Dario Moreno Sokağı ve bulunduğu çevreye adını veren Tarihi Asansör’ün gezilmesi ile başladı. Öğrenciler daha sonra İzmir’in ilk kurulduğu merkezler olarak kabul edilen Bayraklı’daki Tepekule (Smyrna), Kadifekale (Pagos Dağı) ve M.Ö. 4. yüzyılda yapılan İzmir Agorasının gezilmesinin ardından Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Havra Sokağı, Kestane Pazarı, Kuyumcular, Mantocular ve Şekerciler çarşıları ile Şadırvanaltı Camii’nin bulunduğu bölgeyi gezdi.

Öğlen yemeğini Hisarönü’nde bulunan tarihi restoranlarda yiyen öğrenciler Kültürpark’ta bulunan İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nin Taş Eserler, Seramik Eserler ve Kıymetli Eserler Salonu’nu gezerek geziyi tamamladı. İzmir’in farklı yönlerini görme fırsatı bulan öğrenciler yaşadıkları kenti daha yakından tanımanın yanı sıra derslerde işledikleri konuları pekiştirme fırsatı yakaladı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img