Hem öğrendiler hem eğlendiler

16 Kasım 2018

10

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 5. sınıf öğrencileri sosyal bilgiler dersinde “İlk Çağ Anadolu ve Mezopotamya Uygarlıkları” konusunu yaptıkları etkinlik ile eğlenerek pekiştirdi.

İlk çağ Anadolu ve Mezopotamya uygarlıkları konusunda üç aşamalı bir çalışma yapan öğrenciler ilk olarak Sümerler Dönemi’nde çivi yazısının nasıl kullanıldığını anlamaları amacıyla Sümer alfabesini kullanarak kendi kil tabletlerini yarattı. Yüzyıllar öncesinin deneyimini yaşayan öğrenciler ardından ipad ile çalışmayı anlatan bir e-kitap oluşturdu. Çalışmanın son aşamasında ise konunun temel kavramlarını tırtıl yöntemiyle not eden öğrenciler bilgi dağarcıklarını geliştirdi.