Eğlenceli fen dersi

01 Kasım 2019

IMG_9623

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 7. Sınıf öğrencileri canlıların en küçük yapı taşı olan hücrenin yapısını modelleme çalışmasıyla eğlenerek öğrendi.

İlk olarak hücrede bulunan çekirdek ve organellerin içinde yüzdüğü yarı akışkan sitoplazmayı jöle ile modelleyen öğrenciler ardından hazırladıkları jöleyi bitki hücresi için köşeli, hayvan hücresi için ise yuvarlak kabın içine döktü. Hücrelerde bulunan organelleri temsilen kullandıkları şekerleme ve meyveleri yerlerine yerleştiren öğrenciler bitki hücresi ile hayvan hücresi arasındaki farkları da bu yolla pekiştirdi. Mikroskop altında bitki ve hayvan hücresi örneklerini gören öğrenciler çalışma sonunda kendi yaptıkları hücre modellerini afiyetle yedi.