Dillerin bayramı kutlandı

26 Eylül 2017

IMG_7446

26 EYLÜL Diller Bayramı, Özel Piri Reis Okullarında çeşitli etkinliklerle kutlandı. Başta Fransızca olmak üzere İngilizce ve İtalyanca şarkılar söyleyen öğrenciler gün boyu çeşitli etkinliklere dilin önemini kavradı.

Türk Dil Kurumu Çalıştayı’nın toplanmasının 85. ve AB ülkeleri arasındaki Avrupa Diller Bayramı’nın 17. yıldönümü Özel Piri Reis Okullarında kutlandı. Güne sabah töreninde Fransızca şarkılar söyleyerek başlayan Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları’nın öğrencileri derslerde en temel iletişim aracı olan dilin önemini anlatan etkinliklere katıldı. Kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte ise Fransızcanın dünya için önemini anlatan filmin izlenmesi ve dilin kültürlerarası ilişkileri nasıl şekillendirdiğini anlatan konuşmanın ardından öğrenciler gruplar halinde Fransızca kelime oyunu, İtalyanca tekerleme yarışması, İngilizce dudak okuma yarışması ve Türkçe Zümresi tarafından hazırlanan “Gülümse Çekiyorum Etkinliği” ile dil yeteneklerini sergileyerek eğlendi.