Deneyerek öğrendiler

09 Ekim 2018

IMG_0115

4 Yaş sınıfı öğrencileri sabunun temizlikteki önemini laboratuvarda yaptıkları deney aracılığı ile uygulayarak öğrendi.

Öğrencilerin bilimin temel kurallarını anlayabilmelerini sağlamak, fen bilgisine karşı motivasyonlarını arttırmak amacıyla yapılan GEMS çalışmaları kapsamında 4 yaş sınıfı öğrencileri  “Kaçışan renkler” etkinliğini gerçekleştirdi. Fen laboratuvarında gruplar halinde gerçekleştirilen çalışmada sabunun yağ arındırıcı özelliğini inceleyen öğrenciler süt üzerine damlattıkları farklı renkte gıda boyalarına sıvı sabun damlatıldığında renklerin ayrıştığını gözlemleyerek sabunun temizlikteki önemini deneyerek kavrama imkanı buldu.