Dedektif 1’ler

23 Ekim 2018

IMG_0714 (1)

Öğrencilere bilimin temel kurallarını öğretmek amacıyla uygulanan GEMS çalışmaları kapsamında 1. sınıf öğrencileri usta dedektifler gibi büyüteçle parmak izlerini inceledi.

Her bireyin parmak izinin farklı olduğunu anlatmak amacıyla fen bilimleri laboratuvarında yapılan çalışmada 1’ler önce ıstampa ve mürekkep yardımıyla parmak izlerini çıkarttı. Dedektifler gibi ellerinde büyüteçlerle beyaz kağıt üzerindeki parmak izlerini inceleyen öğrenciler parmak izlerinin kişisel özelliklerden biri olduğunu, suç takibi, pasaport başta olmak üzere pek çok otomasyon sisteminde kullanıldığını, okuma yazma bilmeyen kişilerin imza yerine parmak izini kullandığını öğrendi.