·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Çöpten çıkan günlükler ışığında “Cumhuriyet” konferansı

04 Kasım 2019

IMG_7821


DEÜ Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu, Piri Reisli öğrencilere Çanakkale’de savaşmış bir Türk subayına ait günlükler ışığında “Atatürk ve Cumhuriyet” aldı bir konferans verdi.

Özel Piri Reis Okulları, Cumhuriyet’in 96. Yılı etkinlikleri kapsamında 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Mehmetefendioğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı “Atatürk ve Cumhuriyet” adlı bir konferans düzenledi.

Okulun Karşıyaka ve Güzelbahçe kampüslerinde ayrı ayrı düzenlenen konferansta Dr. Mehmetefendioğlu öğrencileri isimsiz bir Türk subayına ait günlükler ışığında milli mücadele günlerine doğru bir yolculuğa çıkardı. Günlüklerin çöplükte bulunduğunu anlatan Dr. Mehmetefendioğlu, “Karşıyaka’da çöplükte kağıt toplayan bir kişinin bulup bana verdiği günlükler Çanakkale Savaşı’ndan başlayarak Kurtuluş Savaşı ve 9 Eylül’de İzmir’in geri alınmasına kadar sürüyor. İsmini tespit edemediğimiz bu subay o savaşlarda yaşadıklarını, duygularını Türk Ordusunun durumunu tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor” dedi. Günlüklerden bir örneği ve Türk askerlerinin yemek zorunda kaldıkları süpürge otu tohumlarını incelemeleri için öğrencilere gösteren Dr. Mehmetefendioğlu öğrencilerden içerisinde milli onur, gurur, şeref kavramlarının bulunduğu bir ödev hazırlamalarını istedi.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img