·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

“Akıl oyunları” ile eğitim başladı

04 Kasım 2019

IMG_7699


Zeka oyunlarını araç olarak kullanarak çocukların sosyal, duygusal ve düşünsel becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, ilk kez geçen yıl uygulanan “Mind Lab” eğitim metodu hakkında öğretmen ve velilere bilgi verildi.

Çocukların takım çalışması yapabilme, empati, sosyal ortamlara uyum sağlama, kararlı, problem çözebilen ve stratejik yaratıcı düşünce sahibi olabilmelerini sağlayan Mind Lab eğitim metodu Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 1,2,3 ve 4. sınıflarda uygulanmaya başladı. Mind Lab Akademi Eğitim Koordinatörü Selma Sipahioğlu öğretmenlere metodu uygulamadaki becerilerini arttırmak, velileri de metot hakkında bilgi vermek amacıyla seminer düzenledi. Katılımın yüksek olduğu toplantıda Sipahioğlu metodun öğrenciler sağlayacağı kazanımlar hakkında bilgi verdi.

Mind Lab nedir?

Mind Lab, uluslararası satranç ustalarından biri olan Ehud Shachar’in, oyun oynarken yapılan yönlendirmelerin etkili bir beceri geliştirme yolu olduğunu fark etmesiyle ortaya çıkmış, düşünce oyunlarını kullanarak sosyal, duygusal ve düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefleyen, oyun tabanlı öğrenme ve eğitim metodudur. “Nasıl öğrenildiğini öğretmeyi” kendine misyon edinen Mind Lab, öğrencileri 21. yüzyılın zorlu koşullarına karşı donanımlı hale getirmenin yanı sıra esnek düşünmeye alıştırmayı hedefler.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img