3’lerin okuma projesi Atatürk Haftası ile buluştu

08 Kasım 2019

TRN_6931

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 3. sınıf öğrencilerinin “Oku Baak Oku” adlı okuma projesi Atatürk Haftası ile buluştu.

Öğrenciler proje kapsamında ortak okuyacakları kitaplar arasında bulunan Eğitimci F. Zühal İzmirli ve Yücel İzmirli tarafından yazılan “Atatürk’e Koştum” adlı kitabı okudu. Kitabı okuduktan sonra yaratıcı yazma tabletleri hazırlayan öğrenciler son olarak derste kitabın yazarları ile buluştu. Söyleşi sırasında Zühal- Yücel İzmirli çiftini yakından tanıma fırsatı bulan 3’ler kitapla ilgili merak ettikleri noktaları sorduktan sonra hazırladıkları yaratıcı yazma tabletlerinden birini hediye etti.

Her hafta bir kitap

Kitap okumayı eğlenceli hale getirerek öğrencileri okumaya teşvik etmek, hayal dünyalarını geliştirmek amacıyla uygulanan “Oku Baak Oku” adlı proje kapsamında yıl boyunca her öğrenci her hafta yeni bir kitap okuyacak. Oluşturulan ortak kitaplıktaki kitapların tamamının okunmasını hedefleyen proje sonunda öğrenciler her kitap hakkında bir yaratıcı yazma tableti hazırlayacak.