102. yıla yakışır anma

13 Mart 2023

kprkapak1

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Özel Piri Reis Okullarında törenlerle kutlandı.

Özel Piri Reis Okulları güftesi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan, Osman Zeki Öngör tarafından bestelenen İstiklal Marşı’nın, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin milli marşı olarak kabul edilişinin 102. yılını coşkulu bir şekilde kutladı. Güzelbahçe ve Karşıyaka kampüslerinde sabah törenlerinde yapılan sunumlarda öğrenciler Kurtuluş Savaşı, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemin şartlarını anlatarak dönemin özelliklerinin marşın dizelerine nasıl yansıdığına ilişkin örnekler verdi.