eski-bir-calisaninda-3224c63962f3f11ab1b8

Benim İçin Piri Reis;

• Uluslar arası kimliğimin oluştuğu ilk yerdir.

“Evrensel düşünmenin yegane yolunun bizden başkalarının konuştuğu ve düşündüğü dilleri öğrenmekten geçtiğini öğretti bana okulum. Piri Reis’ten öğrendiğim Fransızca ve İngilizce ve kendi çabamla öğrendiğim Osmanlıca’ya , üniversitedeki ilk yılımda Latince ve Antik Yunanca’yı da ekledim. “Antik Çağlardan Günümüze Türkiye’de Anayasal Değişim Dinamikleri” başlıklı hukuk tarihi kitabımı yayınladım. ABD’nin otistik çocuklar müfredatını Tohum Vakfı rehberliğinde Türkçe’ye çeviren ekipte yer aldım. İran’dan çıkarılan Elamca ve Sümerce tabletlerin İngilizce’ye çevrilmesinde çalışıyorum.”

Özgün SAK

Robert Koleji

Chicago – George Town Üniversitesi

Benim İçin Piri Reis;

• Sanat ve Edebiyat ile çok erken yaşta tanıştığım yerdir.

“Biz arkadaşlarımızla sahne tozunu o kadar erken yutmuştuk ki liselere giriş sınavından iki gün önce sahnede oyunumuzu oynuyorduk. Akranlarım, nam-ı diğer rakiplerim, sınav için geri sayarken provadan provaya koşturup oyunumuzu sahneliyorduk. Seneler sonra anladım ki biz sınavı ne sınavda ne de sınav sonuçları açıklandığında kazanmıştık. Biz sınavı o gün sahnede kazanmıştık.”

Uğur ÖZTEKİN

Saint Joseph Lisesi

ODTÜ

Lozan Üniversitesi

Benim İçin Piri Reis;

• Özgürlük ve özgünlüğü, adaletle sunan sıcak bir yuvadır.

“Piri Reis Okulları, benim bugünkü ben olmamdaki en büyük paya sahiptir. Bu okullarda aldığım donanımlı ve disiplinli eğitim hem kişiliğimi oluşturdu hem de sonraki eğitim hayatımın belirleyicisi oldu. Bugün başarılıysam ve gelecekte de başarılı bir insan olacaksam biliyorum ki bu, okulumun bende geliştirmek için çok çaba harcadığı sosyal yönüm sayesinde. Çünkü bir insanın sosyal yönü gelişmemişse akademik donanımı pek bir işe yaramaz.”

Güçlü ERDOĞAN

Robert Koleji

Galatasaray Üniversitesi

Benim İçin Piri Reis;

• Bilim ve sanatın iç içe olduğu bir ailedir.

“Piri Reis, yabancı dil ve kültürlere olan ilgimi fark etmemi, çok küçük yaşta müzisyen kimliğimi keşfetmeme olanak sunan ve geleceğimi buna göre planlamamı sağlayan en önemli etkendir hayatımda. Şimdi hem Hollywood film endüstrisi içerisinde profesyonel olarak müzik yapıyorum hem de fransızca ve İngilizceyi anadilim gibi kullanabiliyorum.”

Batu ŞENER

Bilkent Güzel Sanatlar Lisesi