·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Yeşil şehrin anahtarı bulundu

18 Kasım 2019

7


Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 3- 4 yaş sınıflarının öğrencileri “Kutu Kutu Ekoloji (Eco-Jeux) Projesi” kapsamında velileriyle birlikte yeşil şehrin kayıp olan anahtarını buldu.

Küçük yaşlardan itibaren öğrencilere doğa sevgisi ve çevre bilinci aşılamak için yürütülen Kutu Kutu Ekoloji (Eco-Jeux) Projesinin dört hafta süren “Atık mı? Hiç Dert Değil” çalışması sonlandı.

Çalışmaya yerlerde ve dolaplarında buldukları mor renkli atığın ne olduğu bulmakla başlayan minik öğrenciler bir süre sonra dev bir geri dönüşüm makinasıyla karşılaşıp makinanın tasarımcıları Albert ve Henry ile tanıştı.

Geri dönüşüm ve doğanın korunmasıyla ilgili birtakım etkinlikler gerçekleştiren öğrenciler anaokulu bölümündeki atık üssü ile karşılaştısonra da Albert ile Henry’den aldıkları mektup ile birlikte kayıp anahtarı bulmak için ikilinin yaşadığı kente gitti.

Tüm aramalarına rağmen Albert ve Henry’nin yaşadığı kentin anahtarını bulamayan minikler çalışmanın son görevinde yeşil şehrin anahtarını velileriyle birlikte aradı.

Anahtar bulunduktan sonra Müdür Yardımcısı Özlem Güncan’ın şehirde bulduğu gizemli notu okudu. Yeşil şehri daha da yeşillendirmek ve güzelleştirmek için çeşitli süsler tasarlayan öğrenciler yaptıkları süsleri aileleriyle birlikte şehrin çeşitli yerlerine astı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img