·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Yaratıcı beyinler yarıştı

26 Şubat 2019

12


Özel Piri Reis Okulları, çocukların hayatları boyunca kullanabilecekleri beceriler geliştirmelerini amaçlayan Destination Imagination (DI)’ın Kuşadası’nda yapılan Türkiye finallerine katıldı.

Türkiye’nin seçkin okullarından binlerce öğrencinin gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlayarak buldukları çözümleri tiyatro yetenekleri ile birleştirerek Destination Imagination (DI) finalleri 22- 24 Şubat 2019 tarihleri arasında Kuşadası’nda yapıldı. Türkiye genelinde 18 farklı kentteki 138 okulun 2 bin 600 öğrencisinin oluşturduğu 443 takım bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarında kendilerine verilen sorunlara yaratıcılıklarını, iletişim becerilerini, doğaçlama tiyatro yeteneklerini kullanarak çözümler geliştirmek için ter döktü. Turnuva boyunca verilen 6 görevi tamamlayan takımlardan ilk iki sırayı alanlar 22- 25 Mayıs 2019 tarihleri Kansas City’de yapılacak dünya finallerine katılma hakkı kazandı.

KPR’ye 3.’lük

Kuşadası’nda yapılan finallere Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları PaRo-DI ve DI Colors of the Sound, Özel Güzelbahçe Piri Reis Okulları ise Les Licornes Scientifiques adlı takımlarla katıldı. Binlerce öğrencinin hünerlerini sergilemek için ter döktüğü finallerde Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarının “DI Colors of the Sounds” takımı 3. oldu. Güzelbahçe Piri Reis Okullarının takımı “Les Licornes Scientifiques” ise yarışmada Fransızca gösteri yaptı.

Destination Imagination nedir?

Destination Imagination çocukların ve gençlerin okulda, kariyerlerinde ve tüm yaşamlarında başarılı olabilmek için onlara ihtiyaçları olan becerileri öğretmeyi amaç edinmiş kar amacı gütmeyen bir eğitim programıdır. Bu amaçla her yıl düzenlenen etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan ve ilkokul, ortaokul, lise seviyelerine göre ayrılan takımlar o yıl belirlenen görevler için dışardan yardım almadan özel çözümler üretir. Her takım kendi özgün ve yenilikçi çözümünü eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürür. Bu süreçte yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı bulur.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img