Tekerleme ile kimyasal tepkime

11 Aralık 2018

IMG_2495

2. sınıf öğrencileri GEMS çalışmaları kapsamında basit kimyasal tepkimeyi eğlenceli tekerlemeler söyleyerek öğrendi.

Maddelerin özellikleri ve kimyasal değişim ile renk değişimi arasında bağlantı olduğunu öğrenen öğrenciler fen laboratuvarında gerçekleştirilen çalışmada ispirto, damlalık ve çamaşır suyu kullandı. Gruplara ayrılan öğrenciler deney tüpü içerisindeki ispirtoya damlalık ile çamaşır suyu damlattı. Kimyasal tepkimenin başlamasıyla birlikte ispirtodaki renk değişimini gözleyen öğrenciler bir yandan da hep bir ağızdan söyledikleri “Morken şeffaf oldu, kimyasal tepkime oldu” tekerlemesi ile öğrendiklerini pekiştirdi.