·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Piri Reislilere Barselona vizesi

27 Nisan 2018

IMG-20180422-WA0005


İstanbul Koç Okullarında yapılan WSC (World Scholar’s Cup) İstanbul Turnuvası’na katılan Özel Piri Reis Okulları, Temmuz ayında İspanya’nın Barselona kentinde yapılacak finallere katılma hakkı kazandı.

 

Dünyanın 40 ülkesinde İngilizce eğitim yapan okullar arasında düzenlenen Dünya Bilginler Yarışması (World Scholar’s Cup)’in İstanbul’da yapılan bölgesel turnuvasına katılan Piri Reisli öğrenciler 52 madalya ile geri döndü. İstanbul Koç Okullarında 21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen turnuvaya İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Azarbeycan’daki 25 farklı okuldan yaklaşık 500 öğrenci katıldı. Öğrenciler 150 takım halinde “Karmaşık Dünya (Entangled World)” temasında edebiyat, tarih, bilim, özel alan, sanat ve müzik olmak üzere 6 kategoride yarıştı. Öğretim dili İngilizce olan okulların öğrencileri ile 7 takım halinde yarışan Piri Reisliler turnuvada 15 altın, 29 gümüş ve 8 onur madalyası aldı.

 

 

Münazara alanında bireysel sıralamada Alp Binoğlu ve Barcha Çağatay gümüş, Dilay Bakıcı altın madalya,

Yazma etabında bireysel sıralamada Öyküm Puğ ve Ceren Bayhan gümüş, Dilay Bakıcı altın madalya, takım sıralamasında Öyküm-Ceren ve Dilay’dan oluşan takım gümüş madalya,

Edebiyat, tarih, fen, sanat, sosyal bilgiler, müzik ve özel alandan oluşan farklı konularda çoktan seçmeli soruların bulunduğu Challenge etabında, sanat alanında Timur Tokatlıoğlu altın, sosyal bilgiler alanında Alp Binoğlu ve Barcha Çağatay, özel alanda Dilay Bakıcı gümüş madalya aldı.

Yarışmanın özel ödülü olan DaVinci bilginleri sıralamasında Can Önder ve Cem Tuna Fındık ilk on arasına girerek altın madalya kazandı.

Dilay Bakıcı tüm etaplar sonucunda yapılan sıralamada gümüş madalya kazanarak takımın en yüksek puanlı öğrencisi oldu.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img