·        karsiyaka@pirireis.k12.tr     ·       0 (232) 362 47 48

Piri Reis’ten dev müzikal

30 Mayıs 2019

TRN_4870


Özel Karşıyaka Piri Reis Okulları 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılını “Sihirli Kitap, Piri Reis’te Müzikal Macerası… (Le LivreMagique…, Une Aventure Musicale Piri Reis)” müzikali ile noktaladı.

Sindirella, Cesur, Güzel ve Çirkin, Aslan Kral, Tiana, Pamuk Prenses, Alaattin’in Sihirli Lambası, Karlar Ülkesi ve Rapunzel… çocukluğumuzun ünlü masal kahramanları Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarının yaklaşık 250 kişinin rol aldığı yıl sonu gösterisinde bir araya geldi. Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezinde Fransızca olarak seslendirilen dev müzikal izleyicileri büyüledi.

Çalışmaları Eylül ayında başlayan 7 bölümlük müzikal, yazımından danslarına kostümlerinden dekoruna kadar Özel Karşıyaka Piri Reis Okullarında hazırlandıktan sonra izleyici ile buluştu. Müzik Öğretmeni Jennifer Karahan tarafından tasarlanan, koreografisi Dans Öğretmeni Zeynep Gökçetin’e ait olan müzikalde dekorlar Görsel Sanatlar Öğretmeni Zeynep Yağızkurt ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mehmet Can Kümük tarafından yapıldı.

Kendine güvenmeyen, kitap okumayı ve uyumayı sevmeyen bir çocuğun peri tarafından hediye edilen kitabı okuduktan sonra hayatının nasıl değiştiğini anlatan 7 bölümlük müzikalde anaokulu hazırlık sınıfından 8. sınıfa kadar öğrenciler, Piri Reis’ten mezun olduktan sonra İzmir Özel Saint Joseph Lisesi’nde okuyan mezunlar, Fransızca anlatıcılar, koro ve solistler olmak üzere 243 kişi rol aldı. Özel Piri Reis Okullarından 2001 yılında mezun olduktan sonra hayata atılan Simge Yücebaş ve Ege Elmacı ise solistlik yaptı.

©2024 Özel Piri Reis Okulları - Tüm Hakları Saklıdır.

AdresGezgini: Google AdWords Premier Partner. Internette Reklam Vermek için 444.0.964
img