Pi Günü şenlikle kutlandı

14 Mart 2019

TRN_2540

Matematiğin en ünlü sabiti Pi sayısını anmak amacıyla her yıl 14 Mart günü kutlanan “Pi Günü”, Özel Piri Reis Okullarında şenliğe döndü.

5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı etkinlikler Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Bukova Güzel’in Pi Sayısı hakkında verdiği “Matematik ve Yaşam” adlı konferans ile başladı ve tüm gün sürdü. Prof. Dr. Güzel, konferansında öğrencilere pi sayısı ile ilgili birbirinden ilginç bilgiler verdi. Öğlen yemeğinde pizza yiyen öğrenciler okulun çeşitli yerlerine kurulan 10 istasyonda matematik yeteneklerini sınayarak hem yarıştı hem de eğlenceli saatler geçirdi. Pi Günü etkinlikleri okul bahçesine Pi sembolü çizilmesi ile sona erdi.

Neden 14 Mart?

Yüzyıllar boyu matematikçilerin ilgisini çekmiş olan Pi Sayısı’nı anmak için düzenlenen Pi Günü, Amerikan takvim sisteminde sayının ilk üç basamağı olan 3,14’e karşılık gelen (3/14) Mart ayının 14. günü kutlanır.